Kwee Dadar


Ingrediënten: Kokos, Pandanblaadjes, Pandanpasta (kleurstof), bruine basterdsuiker (en/of goela djawa), vanillesuiker, beetje kaneel, beetje nootmuskaat, water, zout, pannenkoekenmix, eieren, melk.

 

Vermeng de gemalen kokos met water en laat dit even wellen. Dan lekker kneden totdat het water wit ziet, let er wel op dat het niet te nat wordt. Zet op het vuur, voeg bruine suiker toe (véél), Pandanblad en een beetje zout. Net zo lang koken (blijf roeren) totdat je een droog mengsel hebt. Als laatste de vanillesuiker, kaneel en nootmuskaat toevoegen.

 

Maak flensjes van de mix, de melk en de eieren en voeg wat Pandankleurstof toe. Rol het kokosmengsel in de flensjes en klaar.

 

 

Dit gerecht heb ik gekregen vanuit de Indo jongerengroep Nasi idjo (www.nasi-idjo.nl) toen we samen op de kookdemonstratie van de Pasar Malam Besar in Den Haag stonden. Zij proberen de Indocultuur ook bij jongeren levend te houden, voorwaar een loffelijk streven. Het recept is wat aangepast, want zoals de naam van het recept aangeeft werd oorspronkelijk in plaats van flensjes een dun ommeletje gebruikt. De aanpassing doet echter niets af aan de smaak.