Tahoe Telor


Ingrediënten: Tahoe, eieren, zout en peper. Voor de saus: uien, knoflook, sambal, trassi, zout, petis, goela djawa, ketjap, citroensap, selderij, gesneden spitskool.

 

Snijd de tahoe in kleine blokjes en bak deze in een anti-aanbakpan in weinig olie tot ze lichtbruin zijn. Gooi hier vervolgens de geklopte eieren met de peper en zout bij en bak er een omelet van. Voor het sausje fruit je alle ingrediënten aan en voeg daarna de ketjap, goela djawa, citroensap en de petis (mag ook een lepel pindakaas) toe. Op het laatst de spitskool en selderij nog even meekoken.

 

 

Voor het opdienen strooit Ben van Tongeren nog even wat gefruite uitjes en geblancheerde taugé over de omelet. In plaats van spitskool kun je ook andere groenten gebruiken. Ikzelf vind in partjes gesneden tomaat erg lekker. Kook deze niet te lang mee, dan worden ze te zacht.