Rendang


Ingredienten: Rundvlees (schenkelvlees is erg lekker), kemirie's, lombok, ui, knoflook, koenjit, sereh, laos, djahé (niet te veel), beetje trassi, salam, djeroek poeroet, bouilonblokje, assem naar smaak, tomatenpuree, santen.

 

Alle kruiden (behalve de blaadjes salam en djeroek poeroet) fijn stampen en fruiten in olie. Dan het vlees erbij totdat de buitenkant bruin is. Vervolgens de santen, daon salam en djeroek poeroet erbij en zachtjes laten sudderen. Wat assem erbij, voor een frisse smaak. Voor het eten even iets laten inkoken, het mag niet te nat zijn.

 

Dit is een klassieker die bijna niet kan mislukken en op iedere rijsttafel aanwezig moet zijn. Zorg er wel voor dat het vlees goed zacht wordt, dus rustig op een laag vuurtje (slow cooker b.v.) laten sudderen. Natuurlijk een dag van te voren maken, invriezen gaat ook heel goed.

Vlak voor het opdienen wat geroosterde kokos over het vlees strooien.