Nasi goreng


Ingredienten: Varkensvlees of kip, ui, knoflook, trassi, ketjap (zoet en zout), sambal oelek, zout of bouillonblokje, vetsin, oude rijst.

 

Kruiden aanbraden in wat olie. Vlees in kleine stukjes erbij en wanneer het een kleurtje heeft, de ketjap erbij. Even laten sudderen totdat het vrij droog is geworden, de oude rijst er door scheppen en klaar.

 

Dit is een klassieker die je maakt als je rijst over hebt. Ik bewaar overgebleven rijst in de diepvries en wanneer ik genoeg heb, of wanneer plotseling gasten komen, dan maak ik daar snel nasi goreng van. Overgebleven rijst werkt beter dan vers gemaakte rijst omdat het beter de smaak van de boemboe opneemt. Je moet zelf maar spelen met de hoeveelheden om je eigen smaak te creëren. Mijn vader gebruikte veel trassi, ikzelf neem meer zoute dan zoete ketjap.

 

Je kan nasi goreng zo eten, maar als er gasten zijn dan leuk je het op met een spiegeleitje, kroepoek, atjar, gebakken uitjes, pisang goreng, enz..